Hoe verenig ik de symbolieke sfeer van het oude postkantoor van Rotterdam met de moderne eisen die een poppodium stelt?  
Postkantoor Rotterdam, foto is a omstig uit het stadsarchief van Rotterdam. 
Het oude postkantoor is een van de weinige gebouwen die overeind zijn gebleven in de Tweede Wereldoorlog. Een monumentaal gebouw dus. En een monument moet je in zijn waarde laten, vind ik. Het gebouw heeft veel symbolische details, waardoor ik zag dat ik een goed ontwerp hiervan kon maken. 
Om de sfeer van het gebouw te behouden heb ik de achtergrond van het gebouw grondig bestudeerd. Ik ben tot de conclusie gekomen dat de sfeer van het gebouw met de transparantie en de ornamentiek zijn verbonden. De symbolische details bleken interessante aanknopingspunten te geven om ze te handhaven. Ik heb deze zo volledig mogelijk bestudeerd, maar heb uiteindelijk wel moeten besluiten dat in de bestaande details muziek ontbreekt en ik deze er zelf aan toe moet voegen. De nieuwe symbolen zijn zodanig ontworpen dat de oude geometrische stijl gehandhaafd blij en daarmee de moderne rage van renovatief ontwerp in poppodia nagestreefd wordt. 
De regelmaat van de vormen zorgt voor een symmetrische ornamentiek die nauw gekoppeld is aan muziek, mits het net als muziek verschil in maat en verschil in herhaling kent. Het is namelijk zo dat de verschillen in regelmaat het soort muziek bepaalt. Denk maar bijvoorbeeld aan een mars, deze bestaat uit twee tellen, een wals uit drie en pop of jazz muziek meestal uit vier tellen. Na de hoeveelheid tellen volgt er vaak een muzikaal accent. 
Een dergelijk telsysteem zit ook verborgen in mijn ontwerp en zal het nodige verschil maken in de muziekstijlen van de andere artiesten. Deze keuzes hebben geleid tot de noodzaak van een passend letterontwerp. De letter gaat goed samen met de vormen en hee ook de jne moderne uitsneden in zich. 
Door de leegte in het papier met de regelmaat van vormen op te vullen, wek ik het ontwerp tot leven. Het wordt een zielsvol ontwerp dankzij de techniek die op Bridget Riley is geïnspireerd. De felle kleurkeuze en de toepassing hiervan op mijn vormen, zorgen voor een moderne muzikale sfeer waarin ik het poppodium tentoonstel. Ik kan gerust zeggen dat ik voor elkaar heb gekregen wat ik wilde bereiken. Mijn ontwerpen bestaan uit authentieke vormen in een bijna ‘digitale’ compositie.